ROVANIEMEN ROADRUNNERS RY

Suomalaisten kestävyysjuoksijoiden kansainvälinen menestys ja maailmanlaajuinen juoksubuumi 70-luvulla innoittivat Rovaniemen seudun aktiivisia kestävyysjuoksun harrastajia ryhtymään toimiin oman pääasiassa kestävyysjuoksuun suuntautuvan urheiluseuran perustamiseksi. Seura perustettiin Rovaniemellä 19.9.1975. Perustamiskokouksessa oli läsnä 13 juoksijaa: Armas Granroth, Jorma Koivunen, Pentti Krigsholm, Aarno Kuusela, Markku Lappalainen, Simo Perkkiö, Teuvo Rovasalo, Jouni Roivainen, Jouko Takkinen, Martti Moilanen, Pekka Ruokanen, Sirkka Vilppola ja Martti Härkönen. Heistä tuli ensimmäiset uuden seuran jäsenet. Sopimusasiakirjan Rovaniemen Roadrunners ry nimisen yhdistyksen perustamiseksi allekirjoittivat Jorma Koivunen, Jouni Roivainen ja Teuvo Rovasalo.

Seuran nimestä oli jo aikaisemmin keskusteltu hyvin vilkkaasti ja lukuisten kelpo ehdotusten joukosta eniten kannatusta sai Roadrunners nimi joka parhaiten kuvasi perustettavan yleisurheiluseuran toimintaa, nimilyhenteeksi päätettiin RDS. Voittaneen nimiehdotuksen toi ensimmäisenä julki Pekka Ruokanen edellistalvena aloitetun Talvisarjajuoksun yhteydessä. Rovaniemen Roadrunners ry:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Aarno Kuusela, hänen jälkeensä ovat puheenjohtajina toimineet Martti Moilanen, Jouni Roivainen, Juhani Korhonen, Ilmo Suikkanen, toistamiseen Jouni Roivainen, Kari Peltokorpi, Veli-Heikki Koivu, Esko Harju-Autti nykyisin puheenjohtajan tointa hoitaa Jukka Vaara.

Johtokunnat

Puheenjohtaja ensin mainittu

Lehtileikkeet ovat skannattu vuosien 1974-2011  Lapin Kansasta ja Pohjolan Sanomista