Yli 800 juok­si­jaa ve­tä­neen Rus­ka­ma­ra­to­nin miesten ja naisten no­peim­mat tai­val­si­vat täys­mat­kan liki ta­sa­tah­tiin - Ossi Pel­to­nie­mi ja Iida Haataja hyvässä vauh­dis­sa puo­li­ma­ra­to­nil­la

 

M50-sarjassa juossut ranualainen Hannu Partanen (41) taivalsi miehistä nopeimmin täysmaratonin. Pudasjärven Urheilijoiden Marika Krohns (39) oli naisten sarjan nopein. Maalissa kaksikon välistä eroa oli 18 sekuntia.
KUVA: SAKARI KEKKI

Levin Ruskamaratonille lähti tänä vuonna eri matkoille yhteensä 831 juoksijaa. Täysmaratonilla miesten ja naisten voittajat Hannu Partanen ja Marika Krohns taivalsivat Levitunturin ympäri kaksi kertaa lähes tasatahtia.

Lopussa M50-sarjassa kilpaileva ranualainen Partanen kiri ensimmäisenä maaliin ajassa 3.13.09. Naisten voittaja Pudasjärven Urheilijoiden Kohns sai ajan 3.13.28.

Yleisen sarja voittaja Kemijärven Tuomas Kumpula oli maalissa kolmantena ajalla 3.25.37.

Naisissa toiseksi nopein oli N60-sarjan voittaja Lapin Veikkojen Seija Maijala 3.56.58.

Krohns johti koko kilpailua puolimatkassa 20 sekunnin erolla Partaseen. Viisi kilometria ennen maalia Partanen hivuttautui ohi.

– Olisin ehkä voinut siinä peesiin lähteä, mutta jotenkin oli semmoinen fiilis, ettei kuitenkaan. Oli sinänsä yllätys, että olin siihen asti kärjessä, vain johtoauto oli edellä kirittäjänä.

– Minuutin jäin neljän vuoden takaisesta ennätyksestäni, mutta ihan tyytyväinen olen. Jaksoin hyvin maaliin asti. Tykkään hirveän paljon tästä reitistä. Ruskamaratonille on aikan kiva tulla, Krohns kertoi.

Krohnsin Ruskamaratonin ennätys 3.12.37 on vuodelta 2017, jolloin hän sijoittui Anni Hemmingin jälkeen toiseksi. Vuonna 2018 Krohns voitti ajalla 3.17.49. Vuosina 2019 ja 2020 Krohns osallistui polkujuoksuun.

Naisten puolimaratonilla Oulun Pyrintöä edustava rovaniemeläislähtöinen Iida Haataja juoksi voittoon omalla ennätysajallaan 1.24.05.
KUVA: SAKARI KEKKI

Rovaniemen Ossi Peltoniemi jatkoi Levillä kauden hyviä juoksujaan. Puolimaratonin voitto tuli ajalla 1.12.48.

– Oli varsin hyvä veto, vaikka kova vastainen tuuli lopussa hieman hidastikin vauhtia. Tämä oli hyvää valmistautumistaa kolmen viikon kuluttua käytävään Berliinin maratoniin, jossa tavoittelen ennätykseni 2.34 alitusta.

– Iso tavoite olisi alittaa kaksi ja puoli tuntia. Berliinissä yritän hilata sitä lähemmäksi ja sitten joulukuussa Valenciassa täysillä alituksen kimppuun, Peltoniemi sanoi.

Naisten puolimaratonilla Oulun Pyrinnön Iida Haataja juoksi voittoon omalla ennätysajallaan 1.24.05.

– Tiukille otti, oli kova reissu, mutta ennätykseen olen kyllä tyytyväinen. Radallakin tuli Kalevan kisoissa kympin ennätys. SM-viesteissä viikon päästä Oulussa juoksen 1500 metrin sekaviestissä ja naisten yhdistelmäviestissä 1600 metrin osuuden, Haataja kertoi.

Päivän tiukin kirikamppailu nähtiin miesten 10 kilometrin kilpailussa, jossa RDS:n Juuso Jänkälä kukisti ajallaan 37.14 Posion Pyrinnön Eino Vuolletin seitsemällä sekunnilla.

– Alun juoksin rauhallisesti ja otin sitten kärjen kiinni kolmen kilometrin kohdalla. Viimeisellä kilometrillä ruvettiin otattamaan ja siinä sain Einon jätettyä, Jänkälä totesi.

Hiihtokauteen tähtäävä Vuollet tuli Leville testamaan kuntoaan.

– Eipä mennyt mitenkään hyvin. Kesän harjoittelu meni kyllä tosi hyvin, mutta viimeiset pari viikkoa on ollut flunssainen olo ja iskut ovat täysin kateissa.

– Toivottavasti tästä pian kohenee, että pääsee ensi viikolla seuran leirille Syötteelle. Talven sprintteihin tähtään entistä kovempaa, Vuollet sanoi.

Miesten 10 kilometrin kilpailussa nähtiin päivän tiuki kirikamppaili kun RDS:n Juuso Jänkälä kukisti Posion Pyrinnön Eino Vuolletin seitsemällä sekunnilla.
KUVA: SAKARI KEKKI
Hiihdon nuorten MM-ryhmään kuuluva Visa Ski Team Kemin Jonna Vestenius voitti naisten kympin tasan 40 minuutin ajalla.
KUVA: SAKARI KEKKI

 

Visa Ski Team Kemin Jonna Vestenius voitti naisten kympin tasan 40 minuutin ajalla.

– Juoksu sujui oikein hyvin. Sain tehtyä nousujohteisen vedon. Jaksoin hyvin kiristää maalia kohti, Vestenius totesi.

Keväällä hiihdon nuorten MM-ryhmään valitulla Vesteniuksella on takanaan hyvä harjoituskesä.

– Aika paljon meillä on ollut leirejä Vuokatissa ja Syötteellä ja siinä välissä kotona sellaista perusharjoittelua.

– Hiihdon ohella tavoite on myös koulussa. Parin viikon kuluttua alkavat ylioppilaskirjoitukset. Siinä vaiheessa kevennän hieman harjoittelua ja lokakuussa sitten taas täyttä treeniä talvea kohti, Vestenius kertoi.

Trail Run 25 kilometrin polkujuoksuun odotettiin viime vuoden innostuksen perusteella satoja osanottajia, mutta vain 146 juoksijaa lähti tänä vuonna Kätkän poluille.

Miesten nopein oli Rovaniemen Markku Erkheikki ajalla 2.00.57. Naisten sarjassa Sallan Karhujen Maisa Kaisanlahti uusi viime vuoden voittonsa ajalla 2.09.35. Vuoden takaiseen aikaan tuli parannusta 40 sekuntia.

Miesten 25 kilometrin polkujuoksun nopein oli rovaniemeläinen Markku Erkheikki ajalla 2.00.57.
KUVA: SAKARI KEKKI
Joomla templates by a4joomla